Vanliga relationsproblem

      Comments Off on Vanliga relationsproblem

Det sägs att vartannat äktenskap slutar med skilsmässa och siffrorna bland samboförhållanden är ännu högre, men vad kan man då göra för att få bukt med problemen? För seniorer kan skilsmässan vara värre än dödsfall, då den partner som inte vill separera oftast blir väldigt ensam. Vid pensionering får man mer tid för varandra, vilket kan leda till en belastning i förhållandet och ökade problem.relationsproblem

Vanliga problem i förhållandet

Ett stort problem i förhållande överlag är att de två parterna har olika tankar om vad de vill göra med livet. Som äldre kan en del vilja ta det lugnt efter alla år med jobb, medan den andra partnern kanske vill ut och resa och se världen. Det kan leda till sprickor i förhållandet som kan leda till skilsmässa. Idag är skilsmässor inte heller lika skambelagt som förr.

Det finns hjälp att få

När man har spenderat större delen av livet tillsammans med någon är det inte enkelt att separera och innan ni bestämmer er för skilsmässa bör ni söka hjälp. Ni kan prova på samtalsterapi i Stockholm, då kan ni få hjälp med att hitta tillbaka till varandra. Ofta finns kärleken kvar men det kan vara svårt att komma till bukt med problemen på egen hand, då är terapi ett mycket bra alternativ.