Få pensionen att räcka

      Comments Off on Få pensionen att räcka

Ibland när inkomsten inte har samma storlek som man är van vid men lusten att hitta på saker består kan det vara svårt att få pengarna att räcka. Som pensionär blir problemet extra tydligt och då kan det vara bra med lite tips för att dryga ut kassan, utan att gå miste om livskvalitet och upplevelser. Först och främst är det viktigt att du ställer dig frågan: ”Hur vill jag spendera min tid?”. Vad är det du har lust att göra och vad gör dig välmående och glad? Efter att ha arbetat ett helt liv är det kanske inte enkelt att veta hur du ska spendera denna nyfunna ”fritid”.

Kanske en picknick istället för restaurang?

Om du till exempel gillar att gå på restaurang kan det på en månad bli ganska dyrt. Fundera på vad det egentligen är du uppskattar med restaurangbesök. Är det att slippa laga mat för att istället fånga servitörens uppmärksamhet i rätt läge? Är det sällskapet du är ute efter? Varför inte ta med en god vän eller partner på picknick i en park eller vid havet istället? Utsikten väljer du själv. Miljön är under alla omständigheter lugnare, maten kommer när du plockar upp den ur korgen och hela kalaset blir garanterat en billigare affär än ett restaurangbesök. Samtidigt går du inte miste om matupplevelsen med trevligt umgänge.

Tänk på hur du transporterar dig

När det kommer till transportmedel är bilen idag en vanligt förekommande lyx. Har du övervägt att istället investera i en bra cykel? Beroende på hur centralt du bor kan en cykel eller kanske till och med elcykel visa sig vara ett betydligt smidigare alternativ än en bil. Fördelarna är många. Inte nog med att du sparar på miljön och tränar både ben och kondition, du undviker en besvärliga kostnader för reparationer, skatt och försäkring. Med dagens batteriteknik kan dessutom elcyklar både ge lång räckvidd och god hjälp när uppförsbacken blir brant. Slå ett slag för hälsan, plånboken och miljön – allt i ett!