Om det kluckar i vasken och det är stopp i avloppet

      Kommentarer inaktiverade för Om det kluckar i vasken och det är stopp i avloppet

Alla har vi någon gång upplevt att det kluckar i vasken när vi fyller den med mycket vatten. Om det kluckar är det ett säkert tecken på att det börjar bli stopp i avloppet. Troligtvis är det fettavlagringar och annan smuts som fastnat på kanterna av röret och täpper igen, så att endast lite vatten åt gången kommer igenom.

Det finns saker du kan göra själv för att få bort stoppet, men oftast är det bara tillfälligt. Förr eller senare kommer det att bli stopp igen, eftersom röret helt och hållet aldrig blir rengjort.

Ett knep är bland annat bikarbonat och vinäger som du blandar ner i avloppet. Häll sedan över kokande vatten. Du kan behöva göra det ett par gånger. Det går också att köpa starka medel som löser upp stoppet, men det är inte lika miljövänligt.

Anlita hjälp för att få bort problemet permanent

Om du vill bli av med en återkommande kluckande vask gör du bäst i att anlita experthjälp. De spolar rent rören så de bli som nya. Har du problem med ett läckande rör eller liknande och behöver byta, kan de även sätta dit nya rör med relining. Swooshsverige.se är ett företag som kan hjälpa dig med det, kontakta dem för mer information.