Börja sticka eller virka på äldre dar

      Comments Off on Börja sticka eller virka på äldre dar

Stickning och virkning är en hobby som blir allt mer populär. Det finns många fördelar med att sticka och virka, bland annat är det rogivande, lärorikt och roligt. Att skapa vackra föremål är tillfredsställande. När du fått in snitsen kan du till och med sticka kläder till barnbarnen. Om du vill lära dig mer om virkning och stickning bör du läsa vidare. Här hittar du tips på hur du kommer igång.

Köp rätt material

En av fördelarna med virkning och stickning är att det inte krävs särskilt mycket för att komma igång. Du behöver bara en virknål och ett garnnystan för att göra din första maska. När du lärt dig grunderna kan du börja prova sorters olika garner och nålar. För att börja sticka krävs sticknålar och garn. Hos garnfyndet.se hittar du massor av nålar och garner i fina färger.

Kom igång med virkningen

Det är inte särskilt svårt att virka, men det kräver tid och tålamod. Det är en utmärkt hobby för dig som är äldre och som vill hålla igång hjärnan. På internet finns det massor av filmer om hur du gör maskor och tips på vad du bör tänka på. Det finns även böcker som är särskilt avsedda för nybörjare som vill lära sig virka och sticka.