Mer trädgårdsarbete som äldre och pensionär

      Comments Off on Mer trädgårdsarbete som äldre och pensionär

Äntligen tid för trädgården! Som pensionär och äldre är ju din bästa tid nu. Ta vara på den och ägna dig åt roliga aktiviteter och lite eftersatta projekt. Kanske vill du plantera blommor i nya rabatter, bygga lusthus, skaffa fler fruktträd eller göra i ordning en damm?

Oavsett vad du vill göra kan du ta dig en titt på CDON för verktyg, trädgårdsprodukter och andra saker. Trenden inom trädgårdslivet går mot mer och mer huskänsla samt rekreation. Som till exempel att bygga ett utekök eller skaffa spa. Men det viktigaste av allt är trädgårdsväxterna.

Trädgårdsplaneringen

Till att börja med behövs en köksträdgård där du kan odla dina egna grönsaker, kryddor och snittblommor. Lägg till en fin inramning av antingen buxbom, vinbärsbuskar eller ett lågt staket så ser det riktigt prydligt ut. I ett lämpligt hörn kan du bygga upp en bra kompost av trädgårdsavfallet, så får du fin matjord alldeles gratis. Ett annat område i trädgården som är viktigt är fruktträd eller om du hellre vill ha andra högväxta träd. För att det ska bli vackert och lummigt behöver du även bygga på höjden i din trädgårdsdesign, inte bara horisontellt. Dessutom är det rogivande med en fin damm, kanske med fiskar i, och lite belysning.