Livet som pensionär

      Comments Off on Livet som pensionär

Har man arbetat hela sitt liv så kanske man känner en viss lättnad den dagen man får gå hem och påbörja livet som pensionär. Alla är vi olika och har säkert olika känslor inför detta. Mest troligt så är det den sociala delen som man kan komma att sakna mest. Att inte få träffa sina arbetskamrater som man gjort tidigare. Det gäller att man hittar sin plats i livet.

Det gäller att man inte blir helt stillasittande utan att man ägnar sig åt det som man tycker om och kanske redan sedan tidigare haft som hobby. Nu kan man ägan mer tid och det som man gjorde på sin fritid. Kanske någon tänkt på att skriva sina memoarer så här när man gått i pension. Se till att skapa en bar arbetsplats hemma för detta.

Hos TheMobileStore så finns det som behövs för ett hemmakontor. Se till att regelbundet skriva ner minnen som kommer upp och som gör det enklare för dig att sammanställa och skriva mer om vad som ni varit med om. För att det inte ska bli för mycket att göra så gäller det att planera sitt liv. Kanske inte i detalj som det tidigare gjorts när man var i arbetslivet. Men i alla fall få in rutiner och planera för det som ska genomföras. Ska det skrivas memoarer så se till att du avsätter ett par timmar i veckan till detta.

Välj en dag som passa och skriv ner dina minnen som du kommer på. Det behöver inte vara i kronologisk ordning direkt utan detta kan du flytta om senare. Att få rutiner i livet som pensionär kommer att göra det så mycket roligare och förhoppningsvis enklare. Får man ha hälsa i behåll så kan man fortsättningsvis vara aktiv och hålla på med de intressen som ligger en varmt om hjärtat. Det kan finnas träffar för daglediga där du kan vara med och bidra med dina kunskaper.

Om du har något specialistområde så kanske du kan via något studieförbund bli kursledare och lära ut det du kan till andra intresserade. Livet som pensionär blir vad du gör det till och det behöver inte bli ensamt och långtråkigt. Njut av livet som pensionär.