Lär dig något handarbete

      Comments Off on Lär dig något handarbete

Det ligger i den mänskliga naturen och är avgörande för vårt välmående att söka mening och sammanhang i livet. Att göra något meningsfullt med sin tid är också ett välkänt knep för att hålla sig ung och frisk, men efter pensionen kan det ibland kännas svårt att finna ut just vad.

Det är aldrig försent att lära sig något nytt och dessutom håller det hjärnan i trim. Att prova på handarbete av något slag är därför en alldeles utmärkt idé.

Handarbeta dig fri från stress

Det finns studier som visar att repetitiva rörelser, som dem du gör vid handarbete, bidrar till att sänka blodtryck och puls. Det är alltså sant att du kan sticka dig lugn och stressfri. Är du nu inte intresserad av stickning finns det en rad andra hantverk att sysselsätta både kropp och knopp med. Du kan till exempel prova på broderi, virkning, målning eller tovning.

Gör det själv och spara en slant

Som pricken över i kan du också spara en slant på din nyfunna hobby. Du kan sticka ett par vantar och slippa lägga ut pengar på att köpa ett par nya. Ett par egentovade grytlappar kan bli en unik julklapp till barnbarnet som just flyttat hemifrån. Besök gärna någon butik online för att hitta hållbara produkter och för vidare inspiration.