Res som volontär

Låt din näst resa bli en volontärresa

Att få med sig minnesvärda minnen från sin resa är idag väldigt viktigt för många. Och vad kan då ge bättre minnen än ett volontärarbete där du har bidragit med dina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa människor som är i stort behov av din hjälp.

Kombinera din volontärresa med någon veckas bad och sol och det ger dig minnen för livet som du aldrig kommer att glömma.

Volontärresor AB är Sveriges äldsta och största volontärresebyrå med över 12 års erfarenhet av volontärarbete utomlands. Bolaget ingår idag i Dynamic Gruppen och drivs utan vinstintresse med syftet är att ge så många människor som möjligt chansen att åka på roliga, kvalitativa, säkra, dynamiska och prisvärda volontärprojekt.

Vi stöder och erbjuder genom vår verksamhet cirka 100 säkerställda projekt i 30 länder, med fokus på sociala samt djur och naturprojekt.

Våra resor innehåller alltid, förutom volontärarbete, även nöjen, utbildning, kultur och mycket annat. Dessutom går det alltid att addera extra aktiviteter såsom bergsbestigning, dykning, safari, surfing, språkkurser, fotografering och mycket annat spännande.

 

Bl linje

Har du några frågor om volontärresor

Skriv till Seniortiders expert Sebastian Sandberg

Sebastian Sandberg

Sebastian jobbar på Volontärresor och hjälper senior att komma iväg på spännande volontärresor varje år

Har du frågor om volontärresor, skriv till sebastian@seniortider.se

-Jag är intresserad av volontärresa till Ecuador

– Åker man en hel grupp ?

-Vad är det för slags jobb man kan jobba med?

-Hur bor man?

 

Res som volontär – oavsett ålder

Volontärarbete som senior – Hos oss på Volontärresor är åldern bara en siffra!

Alla är varmt välkomna att åka med oss. Är du senior och vill göra ditt livs resa och en insats för andra, då är en volontärresa helt perfekt!

Åldern  spelar inte någon roll, alla är välkomna. Har du viljan att göra något gott samtidigt som du upptäcker världen på ett helt nytt sätt så finns det oändliga möjligheter som volontär.

Valmöjligheterna är oändliga vilket gör att vi kan skräddarsy en resa utifrån dina personliga önskemål. Vi kan erbjuda både sociala projekt och djurprojekt världen över, med olika boendealternativ. Du kan bo enkelt och sova under stjärnorna, lära känna en ny kultur i värdfamilj eller kanske föredrar du att bor bekvämt spendera de varmaste timmarna vid poolen. Vi har alla lösningar och kan tillgodose alla behov.

På våra resor kan du med enkelhet resa på egen hand då det alltid finns lokal personal som tar hand om dig på plats. Här kommer du in i en gemenskap och träffar människor som brinner för samma sak som du! Det går givetvis lika bra att resa med familjemedlemmar eller vänner. Varför inte göra en minnesvärd resa i flera generationer och ta med dig både barn och barnbarn.

Det finns volontärprojekt som passar personer i alla åldrar och vi hjälper till att hitta rätt projekt för just dig!Res som pensionär

Bl linje

Kent & Edits volontärresa i Costa Rica

Onsdag 7 januari 2015. Det regnade våldsamt i natt. När vi vaknar vid sextiden på morgonen håller det på att bli ljust fast det är januari. I Småland är det kolsvart några timmar till. Vi hör ljudet av något som slår mot fönstret – det är den svarta fågeln med en stark röd färg på […]

Läs mer

 Bl linje

Låt din nästa resa bli en riktig upplevelse

Res och jobba som volontär, två nya Volontärresor till Kenya!

Masaierna är ett av Afrikas mest mytomspunna folk! Nu kan du välja på två spännande projekt i Kenya där du bor och arbetar med masaier!

I den fantastiska nationalparken Masai Mara minskar antalet lejon förfärande snabbt – som volontär kan du bidra till att forska om lejonen, elefanterna och alla andra vilda djur. Om du hellre vill arbeta med människor kan du få en plats som extraresurs i byskolan i en traditionell masaiby på gränsen till Tanzania!

Läs mer om resorna

  

Bl linje

Anders förbättrade hygienen för barn i Kambodja!

Anders Andrén har länge varit intresserad av att göra någon typ av volontärresa. Speciellt har Anders varit fascinerad av Kambodja och dess intressanta historia. Han bestämde sig därför för att åka dit och undervisa i engelska på en skola i två veckor.

 

Engelska undervisningen var fantastisk! Barnen hade en otrolig vilja att lära sig och engagemanget var enormt stort, att vara en del av detta var magiskt. 

Även fast Anders åkt dit främst för att undervisa så insåg han snabbt att det fanns mer att göra. – Istället för att arbeta på en skola blev det istället så att jag arbetade på ett barnhem för föräldralösa barn.

På barnhemmet fanns det t ex ingenting som skilde från där maten tillagades och där barnen åt från där t ex grisar gick omkring, vilket ju inte är så bra ur hygiensynpunkt. Så jag hjälpte till att bygga en mur eller väggar som delade av de två områdena. Det var ju inget jag hade tänkt göra från början för jag är absolut ingen hantverkare, men när de frågade om jag kunde hjälpa till var det förstås självklart! Vi blandade cement och fixade murbruk och det gick hur bra som helst, man kan verkligen göra nytta utan att vara utbildad inom just det området.

Nu finns muren där och det känns underbart att jag har varit med och fått den byggd! En volontärvistelse blir vad man gör den till och Anders gjorde sitt bästa för att få så mycket uträttat som möjligt på den korta tid han var där.

– Det fanns även en vattencistern på barnhemmet vars vatten man drack och tvättade sig med, men vi upptäckte att den var smutsig och vattnet var alldeles grönt. Under en dag jobbade vi med att tvätta den och rena vattnet, den natten sov jag gott kan jag lova.

Anders menar att en volontärresa är något som är bra att göra ur alla perspektiv, lite av en win-win situation. Det var både nyttigt för honom och bra för barnen på barnhemmet. Han fick också lära känna en ny kultur och en möjlighet att berätta om vår egen.

– Det bästa med hela upplevelsen var helt klart mötena med alla fantastiska människor. Trots allt lidande som landet har fått utstå så är kambodjanerna ett otroligt vänligt och tillmötesgående folk! Familjen som jag bodde hos var både förstående och hjälpsamma och jag trivdes jättebra. Jag har fortfarande mailkontakt med dem och jag och min fru kanske hälsar på dem igen i samband med en resa till Thailand!

 

Bl linje

Lotta och Gunilla volontärarbetade och solade i Ghana 

Lotta Krook och Gunilla Rydholm ville göra en annorlunda resa. De valde att resa till Ghana och kombinera volontärarbete med en semester. I tio dagar jobbade de med barn på en förskola, resten av tiden gjorde de en spännande rundtur som avslutades med bad vid kusten.

 

Barndomsvännerna Lotta och Gunilla, båda 60 år, har följts åt genom hela livet. Efter att den ena av dem drabbades av bröstcancer för några år sedan bestämde de sig för att göra något särskilt en gång var annat år. Bara de två tillsammans – utan man och barn. Första utlandsresan gick till Bali. Och denna gång blev det en volontärresa till Ghana!

 

– Vi undrade om vi skulle klara av en volontärresa i vår ålder. Men vi klarade oss minst lika bra som de unga och möttes av både värme och respekt, berättar Lotta med glädje och viss stolthet i rösten.

 

Det blev en fantastisk upplevelse tycker båda. De bodde hos en vanlig familj utanför Kumasi i norra Ghana. De delade familjens vardag, åt deras mat och gick i kyrkan tillsammans. På dagarna arbetade de på förskolan och hjälpte till med att undervisa och leka med barnen.

 

Krävande och jobbigt, javisst, men vi var väl förberedda. Jag kände mig hela tiden mycket väl behandlad, av alla, och är glad och lycklig över att jag tog tillfället att göra detta, säger Gunilla.

Det var en fantastisk upplevelse att få umgås i en familj och lära känna en kultur som helt skiljer sig från den jag är van vid. Jag skulle inte vilja ha en enda dag ogjord, säger Lotta.

 

För Lotta och Gunilla var detta första besöket i Afrika, men absolut inte sista. Under rundturen fick de uppleva både nationalparker, vilda djur i djungeln och tropiska badstränder. Men det bästa var ändå mötet med alla härliga människor!

 

Det var en så berikande och omtumlande upplevelse, att få vara så nära livet och vara delaktig. Man kände verkligen att man bidragit med någonting positivt, menar Gunilla. De var så gästfria, umgänget var befriande enkelt. Man satt på golvet och pratade och skrattade… Jag lärde mig att lyx och flärd inte är så viktigt för att en människa ska kunna vara glad och lycklig, säger Lotta, som är ”jättesugen” på att åka tillbaka!

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till toppen