Tjäna pengar på Internet

Extrajobb för dig som är senior eller pensionär

Antingen du behöver en extra slant i plånboken när du blir pensionär eller om du bara tycker det är roligt att tjäna lite extra pengar, så kommer här lite tips på vad du kan göra för att dryga ut kassan

 Bl linje

Sälj bilder/foton

Är du duktig på att ta bra bilder, kan du sälja dem nätet.  Det gör du genom säljer dem via stockfoto-sajter som iStockphoto, Shutterstock, Bigstock, mfl.

Idag finns en appen Foap där du kan ladda upp bilder direkt från din smartphone. Varje gång någon köper licensen till din bild får du betalt. Pengarna betalas ut till ditt konto en gång per månad.

Bl linje

Handla med valutor

Tjäna en extra slant genom att handla med olika valutor.
Precis som att handla med aktier, är det inte riskfritt. Men ju mer du lär dig, desto större chans har du för att lyckas.  Forex guiden är en bra hjälp för dig som vill göra valutahandel till en extra inkomst. Börja i lite skala och lär dig på vägen så minskar du riskerna.

Bl linje

Sälj på auktioner

Tradera fick oss att upptäcka möjligheterna att köpa och sälja saker via nät auktioner

Idag har det kommit flera andra uppstickare inom området och konkurrensen har hårdnat men ännu finns det möjligheter för dig som vill tjäna lite extra genom att sälja på nätauktioner.

Är du nybörjare så börja med att lägga ut annonser på prylar som står och samlar damm i hemmet eller källaren. Testa att lägga ut några olika produkter så ser du vad som är säljbart och vad som ger dig den ersättning som du önskar. Tänk bara på att du får betala en provision antingen du säljer varan eller inte. Det är därför viktigt att du börja i väldigt liten skala för att känna dig fram.

För att hitta du vad som är lätta att sälja är det dags att börja besöka Secon hand butiker och loppmarknader för att samla på dig lite efterfrågade produkter.

Vill du sälja i lite större skala kan du köpa in produkter från grossister utomlands för att sälja vidare. Ett bra tips är att kolla Ebay.com där många grossister lägger ut sina varor till försäljning. Tänk bara på att välja produkter som inte väger för mycket eftersom de kommer att fraktas en del innan de når köparens hem.

Några nätauktioner
Auktion.se
Auctionet.se
Lauritz.com
Tradera.se
Ebay.com

 Bl linje

Besöka 5 hemsidor varje dag.

Genom att besöka 5 hemsidor varje dag på Pointword, kan du tjänat poäng som du kan byta mot gratis produkter.
Pointword

Bl linje

Testa hemsidor

 Tweaky får du möjligheten att medverka i tester av hemsidor.
Ett test tar ca 30 minuter och du får 100kr i lön som ersättning – varje gång!

 Bl linje

Tjäna pengar på enkätundersökningar

Många som jobbar hemifrån och tjänar pengar på Internet,  svarar på enkätundersökningar. Det är enkelt och det enda du behöver är en dator och uppkoppling.

Det fina med att fylla i enkätundersökningar på Internet är att du kan sitta var som helst i hela världen och jobba. Det är oviktigt var du sitter eller vilken tid på dygnet som du fyller i enkäterna. På så sätt är det ett väldigt flexibelt sätt att tjäna extra pengar

Uppdragen går ut på att du helt enkelt får betalt för din åsikt. Marknadsföring är en stor industri – för att företagen ska kunna tjäna pengar så behöver de veta vad de ska satsa på och vad som går hem hos kunderna. Därför betalar företagen dig för dina åsikter och din smak.

Det går till så att du anmäler dig till de företag som du är intresserad av att jobba åt. Därefter får du mail med undersökningarna, och då är det bara för dig att svara på frågorna. Du kan göra hur många enkätundersökningar du vill och du kan anmäla dig till flera olika undersökningsföretag. Anmäler du dig till flera företag så rekommenderar vi att ni skaffa en särskild mailadress enbart för undersökningarna, för det kommer  många.

Det finns väldigt många företag som erbjuder enkätundersökningar på Internet, och de är väldigt lika i sitt upplägg. Det som kan variera är främst ersättningssystemet. En del företag erbjuder pengar medan andra erbjuder poängsystem med möjlighet att handla på olika ställen.

 Bl linje

Några svenska marknadsundersökningsföretag som erbjuder enkätundersökningar

Panelsök

På Panelsök kan du anmäla dig till några av marknadens största undersökningsföretag. Du bestämmer själv om du vill bli kund hos samtliga företag eller endast en eller ett par. Enligt informationen på Panelsöks hemsida, är ersättningen 50 kr per undersökning, presentkort, gratis produkter med mera.

Företagen som ingår i Panelsök är…

Åsiktstorget
På Åsiktstorget kan du skänka ersättningen till välgörande ändamål, erhålla kuponger som du kan handla för i ett antal butiker. När du fått över 500 poäng kan du, via Pay Pal, förvandla dina poäng till kontanter.

My Survey
På MySurevy får du ersättning i form av ett poängsystem som du kan använda i en rad stora varuhus som IKEA, Åhléns och Media Markt

Din åsikt
För varje undersökning du slutför på Din åsikt får du en belöning, vanligtvis mellan 10 och 20 kronor och upp till 200 kronor för specialiserade undersökningar. Du kan sedan hämta ut dessa pengar i presentkort.

Toluna
Hos Toluna kan du omvandla dina poäng till presentkort på t ex Amazon och Debenhams.

IPSOS
Hos IPSOS kan du omvandla dina insamlade poäng till presentkort på Åhléns, Bokia, Din Sko, Guldfynd, H&M, Stadium, The Body Shop, Ikea m.fl.

Global Testmarket
På GlobalTestMarket blir du belönad med poäng samt med deltagande i utlottningar om kontanter som sker både dagligen och månadsvis. När du nått 1 000 MarketPoints kan du lösa in dem mot $50 amerikanska dollar.

Panelweb
Panelweb erbjuder dig möjligheten att vinna 2 500 kr i månaden om du deltar i undersökningar

 Bl linje

Fler företag som erbjuder dig möjligheten att tjäna extra genom att göra enkätundersökningar

Filmpanelen
Som kompensation för att du deltar i Filmpanelens studier får du en ersättning som du kan använda eller skänka till välgörenhet. Man behöver inte vara filmintresserad för att svara på undersökningarna.

 Bl linje

Utländska enkätundersökningar där medlemskapet kostar en slant

Det finns även internationella alternativ när det gäller undersökningar och oftast betalar de betydligt bättre för din hjälp än svenska företag

Det är inte ovanligt att utländska företag tar betalt för medlemskapet oftast mellan $25-$100 men i gengäld får du då tillgång till en ständigt uppdaterad lista på undersökningar som kan vara lämpliga för dig. Alla undersökningar fungerar inte för Sverige, men här ser du några företag som ska ha undersökningar som fungera även i vårt land.

Utländska marknadsundersökningar där medlemskapet kostar pengar

Paid Surveys at Home
På Paid Surveys at Home  kan man tjäna pengar på undersökningar, fokusgrupper, telefonundersökningar och på att prova nya produkter.

Surveys Paid
Surveys Paid har många undersökningar för oss svenskar. Man får betalt per undersökning och man kan även bli anställd på heltid för att göra undersökningar.

Survey Scout
Survey Scout har funnits sen 2003 och är en veteran inom området. Här får man betalt mellan $1 och $15 per undersökning.

 Bl linje

Utländska marknadsundersökningar där medlemskapet är gratis

Yougov.com
På Yougov får du ersättning i form av poäng som du kan använda för att handla i Yougovs poängshop, lotter eller skänka till välgörande ändamål.

 Bl linje

Vill du ha tips på olika inkomstmöjligheter på nätet?

Prenumerera på MarketSharks nyhetsbrev så får du regelbundet tips och idéer på olika system, som du kan prova för att tjäna pengar på Internet. Prenumerationen är gratis och företaget utlovar möjligheten att tjäna stora pengar.

Bl linje

Är du intresserad av aktier?

Stockpicker Market Update är en produkt inom aktieanalys. Prenumerera på deras nyhetsbrev så får du information om aktier och fonder i Sverige. Analyser, rykten, artiklar, frågesport, intervjuer och avslöjande reportage. Allt är gratis och utan förpliktelser.

Bl linje

För fler tips att tjäna pengar, läs även

Tjäna lite extra
Tjäna pengar på din blogg
Starta eget

 

Tillbaka till toppen