Tjäna pengar på din blogg

Extrajobb för dig som är senior eller pensionär

Många seniorer och pensionärer har en egen blogg eller hemsida. De allra flesta har det enbart för att det är roligt, men vet du om att det går att tjäna pengar på den. Här får du lite tips.

Vill du tjäna pengar på din blogg eller hemsida så är det vanligaste och kanske lättaste sättet att erbjuda annonsplats till företag som vill nå dina besökare med sin marknadsföring.

Du kan då antingen kontakta företagen direkt och sälja in din sida, som en bra annonsplats eller bli medlem i ett Affiliates nätverk där du får ta del av annonser från nätverkets kunder.

Bl linje

Affiliatemarknadsföring

Det enklaste sättet att tjäna pengar på annonser, är att gå med i ett Affiliatesnätverk. Som medlem får du då tillgång till ett stort antal annonsörer som vill annonsera på din sida. Du kan få betalt per klick, leads (att man exempelvis anmäler sig till företagets nyhetsbrev) eller procent på försäljning som är förknippad med annonsen på din hemsida. Du väljer själv vilka annonser du vill ha och när du valt är det bara att ansöka om tillstånd hos företaget innan du kan lägga upp annonsen på din blogg eller hemsida.

För att kunna lägga upp annonser på din blogg, måste du ha bloggen på ett eget webbhotell som du betalar en slant för. Det fungerar inte på gratis bloggportaler.

Eftersom de flesta företag/annonsörer bara använder ett affiliate nätverk bör du skaffa konto på alla, så att du hittar de bästa annonsörerna för din sajt.

Att få besökare till sin hemsida eller blogg kan vara knepigt. Börja därför med att anmäla sidan till olika länkkataloger. Här är förslag på några svenska länkkataloger…
SvenskaSajter.com – Den ständigt växande länkkatalogen
SvenskaLänkar.com – en bra svensk seo-optimerad länkkatalog
LänkCentrum.se – länkarkiv med bra kvalitetslänkar till svenska webbplatser

 Bl linje

Affiliatesnätverk att välja på

Adrecord
 Adrecord hittar du över 100 program i ett brett utbud av branscher. Lättanvänd teknisk lösning och enkelt att komma igång. 

AdTraction
AdTraction är ett nytt affiliatenätverk som använder ett nytt smartare system som skapar bättre och mer effektiva mätlänkar, vilket i längden ger bättre avkastning.

Affelix
Affelix har flera stora och kända varumärken som annonsörer. Förhållandevis bra ersättning.

Commission Junction
Commission Junction är världens största affiliate nätverk med massor att välja på. Grundades 1998 i Kalifornien och har varit representerat på den nordiska marknaden sedan 2006

Double
Även Double har ett brett utbud av annonsörer. Här får du automatiskt hjälp med att välja de annonser som maximerar dina intäkter.

NetBooster Affiliate
NetBooster Affiliate satsar mycket på service. Du kan få hjälp med att optimera din trafik, råd om den enskilda marknaden, kampanjer och mycket mer.

Tradedoubler
Tradedoubler är Sveriges största affiliatenätverk. Här finns mängder med annonsörer med bland annat Europas mest eftertraktade annonsörer. Tradedoubler är ett företag som varit med länge och som är pålitligt. Programmet  har omfattande rapport- och statistikverktyg.

TradeTracker
TradeTracker Sverige är en del av TradeTracker International, marknadens ledande affiliatenätverk i många europeiska länder.

Scandic Partners
Scandic Partners säger själva att de är Sveriges högst betalande affiliate program, online redan 2003. Anmäler du dig nu bjuder de på 300 kr i välkomstbonus.

Awin
Awin är ett stort och tryggt nätverk som har massor av program med relativt bra ersättningar för att tjäna pengar på din blogg. Placerat i Tyskland.

Bl linje

Tjäna pengar via annonsnätverk

Ett annonsnätverk har fördelen att du inte behöver arbeta något med annonshantering själv. Det räcker att du ansluter dig, och nätverkets säljare tar hand om att släja annonser för din sida exklusivt eller för sajter i hela eller delar av nätverket. Betalningen varierar mellan att du får betalt per annonsvisning, per klick eller ett fast pris för en viss tidsperiod.

De olika nätverken skiljer sig vad gäller inkomster, funktioner och grafik. Det är vanligast med textannonser, men det finns även oftast möjlighet till bild annonser eller animationer.

Tailsweep
Tailsweep är Sveriges största och ledande mediekanal inom bloggar och social media

Ett nätverk som fått en hel del publicitet. Det är enkelt att registrera sig och implementera koden på sin blogg. Annonser syns bara om de har sålt något, så det finns inga så kallade pluggannonser. Försäljning sker kampanjvis och de betalar ofta rätt bra per visning. Du måste ha väldigt gott om besökare för att kunna bli medlem i Tailsweep

AdSense 
AdSense är Googles textannonser och den globala ledaren bland annonsnätverken. Att gå med i AdSense är lätt och annonserna anpassas automatisk efter vad som finns på sidan.
De betalar inte ut lön utan skickar bara pengarna som check eller direkt till ditt konto, så du får själv anmäla till skattekontoret att du fått betalning.

Text Link Ads
Text Link Ads är ett stort annonsnätverk som skiljer sig från andra nätverk. Här är det annonsören som ansöker om att få annonsera på din sida. Annonsörerna betalar sedan ett fast pris per månad och din ersättning beror på hur välbesökt och populär din webbsida är.

Bl linje

Få betalt för att skriva omdömen och recensioner

Blogvertiser
Hos Blogvertiser får du betalt för att skriva recensioner och omdömen om annonsörers tjänster eller produkter. Du bestämmer helt själv om du vill skriva om och du har rätt och tycka vad du vill om tjänsterna och produkterna.

Bl linje

För fler tips att tjäna pengar, läs även

Tjäna lite extra 
Tjäna extra på Internet
Starta eget

 

Tillbaka till toppen