Att ge sig ut och resa på äldre dagar

      Comments Off on Att ge sig ut och resa på äldre dagar

Ålder behöver inte vara ett hinder för att ge utlopp för äventyrslusten och ge sig ut i världen för att se både det ena och det andra. Och medan många tips här nedan även är sådant som alla kan dra nytta av, kan det vara lite extra viktigt att tänka på efter en viss ålder.

Välj rätt resemedel

Långa resor kan vara påfrestande för alla. Men seniorer kan snabbare börja uppleva ett och annat besvär av långa resor. Att få gå upp och röra på sig emellanåt kan underlätta mycket, vilket är varför tåg ofta kan vara ett bra val. Vid långväga resor är det dock flyg som ofta kommer vara det bästa alternativet. Men då är det ofta klokt att leta runt lite och titta både på vilka priser det handlar om och hur lång restiden blir med eventuella mellanlandningar. Att ta ett direktflyg kan ibland vara värt ett något högre pris.

Res alltid i bekväma kläder

Komfort bör alltid vara A och O när det kommer till att resa. Genom att välja mjuka och bekväma kläder minskar risken för obehag även vid längre stunder i sätet. Att använda stödstrumpor är varmt rekommenderat då det bidrar till bättre blodcirkulation och hjälper till att motverka svullnad i fötterna. Det kan också vara bra att tänka i lager vid val av kläder. Om det är lätt att ta av eller på sig ett lager är det enklare att förbättra komforten om det skulle vara för kallt eller för varmt ombord.

Dubbelkolla alla mediciner

De flesta seniorer har en eller flera mediciner de tar regelbundet för att må bra. När man är ute och reser är det extra viktigt att se till att man har med sig ett komplett reseapotek och inte riskerar att lida brist av något under resans gång. Ha gärna med lite extra utifall ni beslutar er för att bli kvar ett tag till eller upplever förseningar med flyg eller liknande.